24-03-18

Star trek #1. (SC) (Uitgeverij Luitingh) (1972)

Auteur: James Blish.

7 opwindende verhalen naar de gelijknamige tv-serie van Gene Roddenberry !

- De wet van Charlie.

- Dolk van de geest.

- De onechte McCoy.

- Evenwicht door terreur.

- De naakte tijd.

- Miri.

- Het geweten van de koning.

19-03-18

Star trek. (SC) (Rostrum) (1981)

gene roddenberry, 1981

Auteur: Gene Roddenberry.

Een buitenaards fenomeen van ongekende grootte komt op de Aarde af, alles op zijn weg vernietigend. Het enige schip in het bereik is de U.S.S. Enterprise. Terwijl kapitein Decker zijn schip klaarmaakt voor het gevaar arriveert de legendarische kapitein James T. Kirk met het bevel om de leiding over de Enterprise over te nemen. Het is echter al drie jaar geleden dat Kirk de Enterprise voor het laatst leidde... is de taak om de Aarde te redden wel aan hem besteed?

1981

18-03-18

Star trek: De wraak van Khan. (SC) (Rostrum) (1982)

Vonda N. McIntyre,1982

Auteur: Vonda N. McIntyre.

Admiraal James T. Kirk is inmiddels een Starfleet Academy instructeur. Het leven achter een bureau bevalt hem echter maar matig. Dr. McCoy en Mr. Spock overtuigen hem ervan om een simpel klinkende missie aan te nemen, maar met de verschijning van de mysterieuze Khan wordt het erg gevaarlijk.

1982

04-03-18

Star Wars #3: Episode I: The phantom menace. (SC) (Uitgeverij M) (1999)

terry brooks,1999

Auteur: Terry Brooks.

Wanneer de slechte Trade Federation van plan is om de vredige planeet Naboo te veroveren, moet de Jedi-strijder Qui-Gon Jinn samen met zijn leerling Obi-Wan Kenobi proberen dit te voorkomen. Zij krijgen hulp van de jonge Koningin Amidala, en de Gungan Jar Jar Binks. Tijdens hun avontuur komen ze terecht op de planeet Tatooine, waar ze de jonge Anakin Skywalker tegenkomen. Qui-Gon en Obi-Wan zien in hem een mogelijk Jedi, en willen 'm gaan trainen.

 

02-03-18

De Apenplaneet. (SC) (A.W. Bruna & Zoon) (1973)

Pierre Boulle, 1973

Auteur: Pierre Boulle.

In het jaar 2502 zijn professor Antelle en zijn twee metgezellen met hun ruimteschip op een planeet geland die tegen alle verwachtingen in bewoond blijkt; alleen hebben de apen het hier voor het zeggen en de mensen leven als beesten in de bossen. Ook kan men ze in de dierentuin bezichtigen en in de laboratoria zijn het veelgevraagde proefdieren.

Na de verschrikkingen van een jachtpartij zijn de drie bezoekers van de Aarde voorgoed gescheiden en maar één van hen zal, dank zij een ongewone vriendschap, het kunnen navertellen...

Oorspronkelijke titel: La Planète des Singes (1963).

De klassieke film 'Planet of the Apes' uit 1968 is hierop gebaseerd.

26-02-18

Star Wars #6: Episode II: Attack of the clones. (SC) (Uitgeverij M) (2002)

R.A. Salvatore,2002

Auteur: R.A. Salvatore.

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

21-02-18

Langs de kade #2. (SC) (BRT uitgaven) (1991)

Libera Carlier,1991Auteur: Libera Carlier.

Bundeling van zes verhalen naar televisiescenario's van Libera Carlier.

- De rodeoman.

- De gluurder.

- De hormonendealer.

- Diamant.

- De branderij.

- De koerier.