27-02-18

Star Wars #5: De naderende storm. (SC) (Uitgeverij M) (2002)

star wars

Auteur: Alan Dean Foster.

Zelfs nu senator Palpetine de touwtjes in handen heeft, dreigt de stabiliteit van de Republiek ernstig in gevaar te komen. Zo staat op de kleine maar in strategisch opzicht belangrijke planeet Ansion een machtige partij op het punt zich aan te sluiten bij de groeiende rebellenbeweging. Het gevaar van een kettingreactie is niet denkbeeldig. Het is namelijk heel goed mogelijk dat ook andere werelden het voorbeeld van de overlopers van Ansion zullen volgen en zich van de Republiek zullen afscheiden.
Om dat en erger te voorkomen stuurt de Jedi Raad Obi-Wan Kenobi en Luminara Unduli, samen met hun leerlingen Anakin Skywalker en Barriss Offee, naar Ansion. In de eerste plaats om de gemoederen tot bedaren te brengen. In de tweede plaats om uit te zoeken welke duistere macht achter de schermen aan de touwtjes trekt.

26-02-18

Star Wars #6: Episode II: Attack of the clones. (SC) (Uitgeverij M) (2002)

R.A. Salvatore,2002

Auteur: R.A. Salvatore.

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

21-02-18

Langs de kade #2. (SC) (BRT uitgaven) (1991)

Libera Carlier,1991Auteur: Libera Carlier.

Bundeling van zes verhalen naar televisiescenario's van Libera Carlier.

- De rodeoman.

- De gluurder.

- De hormonendealer.

- Diamant.

- De branderij.

- De koerier.