15-01-17

Star Wars #8: De Kloonoorlogen: De Cestus deceptie. (SC) (Uitgeverij M) (2005)

steven barnes,2005

Auteur: Steven Barnes.

Wanneer Obi-Wan Kenobi naar Coruscant ontboden wordt, komt hij samen met de Jedi Meester Kit Fisto tegenover een robot te staan die de 'Jedi-moordenaar' genoemd wordt. 
Kit verslaat de robot, maar dan krijgt de Jedi Raad het nieuws dat de Senaat van plan is een groot aantal van deze robots te kopen. Obi-Wan reist naar Cestus om dit te voorkomen, maar krijgt al snel een moordenaar achter zich aan.

14-01-17

Star Wars #9: De Kloonoorlogen: Labyrint van het kwaad. (SC) (Uitgeverij M) (2005)

star wars

Auteur: James Luceno.

De Kloonoorlogen naderen een hoogtepunt als Obi-Wan Kenobi en zijn leerling Anakin Skywalker een laatste gezamenlijke grote missie krijgen.
Het is Anakins eerste missie als een volwaardig Jedi Ridder en die zal meteen bepalend zijn voor de tokomst van het Galactische Rijk. Ze zijn op zoek naar Darth Sidious, waarvan wordt aangenomen dat hij het brein is achter de oorlog die nu woedt.

13-01-17

Star Wars #10: De Kloonoorlogen: Duistere ontmoeting. (SC) (Uitgeverij M) (2005)

star warsAuteur: Sean Stewart.

Yoda heeft bericht ontvangen van graaf Dooku, zijn voormalige leerling die nu een van de leiders van de Duistere Kant is. Hij wil een ontmoeting met Yoda op de planeet Djun om te praten over het staken van de vijandelijkheden tussen de Republiek en de Separatisten.

Yoda weet dat het een valstrik is, maar er staan vele miljoenen levens op het spel en een kans, hoe klein ook, om de oorlog tot een einde te brengen kan hij niet laten lopen.

Yoda kiest twee Jedi-ridders uit om hem op deze gevaarlijke tocht te vergezellen. Hij wil proberen Dooku op het goede pad te krijgen, maar weet dat dit een zware strijd zal worden.

06-01-17

Star Wars #15,16 & 17: In de schaduw van het Rijk trilogie. (SC) (Uitgeverij M) (1999)

1999,Timothy Zahn

Auteur: Timothy Zahn.

Vijf jaar na de beslissende slag waarmee Return of the Jedi werd besloten, zijn prinses Leia en Han Solo getrouwd. Hun aandacht wordt echter vooral opgeëist door de zware taken die meekomen met de formering van de regering van de Nieuwe Republiek. Elders manifesteert Luke Skywalker zich als de eerste van een nieuwe generatie Jedi’s van wie de vrede in het heelal afhangt. Want tot duizenden lichtjaren verderop vinden nog steeds heftige schermutselingen plaats. De enige overlevende Dark Lord, grootadmiraal Thrawn, heeft het bevel over de Keizerlijke Vloot op zich genomen. Met zijn vlaggeschip Chimaera koerst hij naar de planeet Jomark om daar op zoek te gaan naar machtige, lang geleden door de keizer verborgen wapens. Gaandeweg doet Thrawn twee ontdekkingen die, op de juiste wijze toegepast, wel eens het einde zouden kunnen betekenen van de wankele Nieuwe Republiek waarvoor het Rebellenverbond met zoveel kostbare levens duur betaalde. Eén voor één, stap voor stap en uiterst voorzichtig, zet de Dark Lord zijn valstrikken uit…

Deze bundeling bevat de nrs. 15 Erfgenaam van het Rijk , 16 De macht van de duistere kant & 17 Het laatste bevel .

1999,Timothy Zahn1999,Timothy Zahn1999,Timothy Zahn

05-01-17

Star Wars #18: De Jedi Academie trilogie, deel 1: De droom van de Jedi. (SC) (Uitgeverij M) (1997)

Kevin J. Anderson,1997

Auteur: Kevin J. Anderson.

Terwijl de strijd tussen de Nieuwe Republiek en de uiteengeslagen onderdelen van het Rijk voortduurt, onderneemt Luke Skywalker de eerste stappen die moeten leiden tot de oprichting van een Jedi Academie. Zo wil hij een nieuwe orde van Jedi-Ridders oefenen in het gebruik van de Kracht. In de tussentijd worden Han Solo en Chewbacca gevangen genomen op de planeet Kessel en daar gedwongen zich af te beulen in de peilloze diepten van een spijsmijn. Als Han en Chewbacca weten te onvluchten, zoeken ze noodgedwongen hun toevlucht in een geheim keizerlijk researchlaboratorium dat wordt omringd door een cluster van zwarte gaten. Maar daar dreigt een nog groter gevaar. Luke Skywalker, die op Kessel het spoor van zijn vrienden oppikt, komt onverwacht oog in oog te stan met een verschrikkelijk vernietigingswapen dat hele zonnestelsels kan wegvagen. Deze zogeheten Sun Crusher, ontworpen door een gehersenspoeld genie, wordt eigenaardig genoeg bestuurd door niemand anders dan Han Solo! En prinses Leia en haar Jedi-tweeling? Zij worden geconfronteerd met problemen van geheel andere aard…

04-01-17

Star Wars #19: De Jedi Academie trilogie, deel 2: In de greep van de duistere kant. (SC) (Uitgeverij M) (1997)

Kevin J. Anderson,1997

Auteur: Kevin J. Anderson.

Terwijl in de gelederen van de Nieuwe Republiek druk wordt beraadslaagd wat te doen met de Sun Crusher – een nieuw doomsday-wapen dat door Han Solo werd gestolen van het Rijk – zet de wrede admiraal Daala haar vloot van Star Destroyers in tegen vredelievende planeten. Ze bedreigt zelfs de waterwereld van admiraal Ackbar. Elders dient gaandeweg deze strijd een nog grotere bedreiging zich aan. Aan Luke Skywalkers Jedi Academie laat een veelbelovende leerling zich op onverantwoordelijke wijze in met de duistere kant van de Kracht. Zodoende brengt hij de geest tot leven van een eeuwenoude meester die ooit lid was van de orde die niemand minder dan Darth Vader bekeerde tot het kwaad. Als leerling en meester erin slagen de krachten te bundelen, zal er een machtsconcentratie ontstaan waartegen zelfs een volwassen Jedi-meester machteloos staat. En dat moet tot elke prijs worden voorkomen…

03-01-17

Star Wars #20: De Jedi Academie trilogie, deel 3: De triomf van de Kracht. (SC) (Uitgeverij M) (1998)

Kevin J. Anderson,1998

Auteur: Kevin J. Anderson.

Balancerend op de grens tussen leven en dood, ligt Luke Skywalker in coma in zijn Jedi Academie. Wat niemand weet, is dat hij geestelijk in een andere sfeer een wanhopig gevecht levert en daarbij probeert de Jedi-tweeling te bereiken. Tegelijk begint prinses Leia aan een missie die van levensbelang is: een race tegen de tijd, een wedloop met als tegenstander de agenten van het Rijk die het hebben voorzien op een derde Jedi-kind, Anakin, de baby van Han en Leia, die verstopt is op de planeer Anoth. Inmiddels is de voormalige beschermeling van Luke, de Jedi Kyp Durron, met de verschrikkelijke Doomsday-machine, de Sun Crusher, begonnen aan een apocalyptische missie, die, zonder tegenwerking, tot massavernietiging zal leiden. Han Solo zet de achtervolging in met de bedoeling de overloper Durron op andere gedachten te brengen, en om te voorkomen dat Durron voorgoed voor de duistere kant zal kiezen. Zullen Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo overwinnen? Eén ding is zeker: met betrekking tot de afloop staat niets vast…