29-12-16

Star Wars #25: De Corelliaanse trilogie, deel 2: Aanval op Selonia. (SC) (Uitgeverij M) (1998)

1998,Roger MacBride Allen

Auteur: Roger MacBride Allen.

Han Solo, gevangengezet op zijn thuisfront Corellia, is overgeleverd aan de genade van zijn veile neef Thracken Sal-Solo, de leider van de Mensenbond. Deze aartsschurk is van plan de keizerlijke hegemonie in volle glorie te herstellen en de macht te grijpen. Han heeft maar één kans Thracken tegen te houden. Maar om die kans te doen slagen, is hij genoodzaakt de krachten te bundelen met een vrouwelijke alien, Dracmus, een Seloniaanse met een geheim. Pas dan zal hij in staat zijn Leia en Luke Skywalker te waarschuwen voor dat wat onvermijdelijk te gebeuren staat.

24-12-16

Troetelbeertjes (#2) maken pret. (HC) (Deltas) (1982)

1982Tekst & illustraties: ?

Feestbeertje is jarig en dat moet gevierd worden!!!

22-12-16

Batman (#1) in topvorm! (SC) (Maraboe) (1966)

batman,robinTekst: Winston Lyon.

Batman en Robin moeten het opnemen tegen de kopstukken van de onderwereld: de Pingiun, de Nar (Joker) en... de Katvrouw (Catwoman)! Het duivelse drietal deinst nergens voor terug in de strijd om het bezit van de Tommy: de Grote Prijs van de Verenigde Onderwereld, bestemd voor degene die Batman zal verslaan!

21-12-16

Batman: de wortels van het kwaad. (SC) (Luitingh-Sijthoff) (1995)

Andrew Vachss,1995Tekst: Andrew Vachss.


Via zijn trouwe bediende Alfred krijgt Batman de gegevens die reeds door zijn moeder werden verzameld, over het netwerk dat kinderen seksueel exploiteert. Als een schaduw in de nacht en soms als keurige heer jaagt Batman op de misdadigers, gebruikmakend van zijn atletische krachten en de moderne technologie.

Gebaseerd op het populaire stripfiguur 'Batman'.

1995

19-12-16

Troetelbeertjes #6: De heks van Verderop. (HC) (Parker Boeken) (1984)

troetelbeertjes, care bearsTekst: Stephanie Morgan --- Tekeningen: Tom Cooke.

De klasgenootjes van Suzanne maken haar wijs dat de oude vrouw die wat verder van Suzanne woont, een heks is. Maar dat vinden de Troetebeertjes niet leuk..!